Tid att ta fram grillen – prova asiatiska grillspett

Grillspett är något av det godaste och enklaste man kan grilla!
Nu är det tid att ta fram grillen - prova gärna asiatiska grillspett
Förberedning
10 minuter
Tillagning
10 minuter
Total tid
20 minuter
 

Grilla är alltid gott och grillspett är något av det enklaste man kan grilla. Du kan alltid grilla det du har hemma, korv, bacon etc.  Glöm inte att lägg grillpinnarna i blöt innan du grillar!

Portioner: 4 pers
Ingredienser
  • 600 g fläskkarré utan ben
  • 200 g glasnudlar
  • 150 g rädisor
  • 1 st morot
  • 150 g sockerärtor
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl jordnötter
  • 1 st limeklyftor till servering
  • 5 msk japansk soja till marinad
  • 1 msk fisksås till marinad
  • 1 msk sesamolja till marinad
  • 3 msk honung till marinad
  • 3 st klyftor vitlök riven
  • 1 msk riven ingefära till marinad
  • 1 tsk sambal oelek till marinad
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
  2. Skär karrén i kuber. Häll över hälften av marinaden och rör om. Ställ åt sidan.
  3. Koka glasnudlar enligt förpackningen. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Lägg glasnudlarna i en skål och häll återstående marinad över.
  4. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt. Blanda med glasnudlarna. Trä den marinerade karrén på grillspett.
  5. Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. Servera grillspetten med glasnudelsalladen, hackade jordnötter och en klyfta lime till.
Receptanteckning

Recept från Gastrofy.se

Nu börjar grillarna komma fram i butikerna.  Ta en titt på Buildor.se för att se deras erbjudande på grillar. Det finns också en del bra erbjudanden hos Byggmax.  Om du är seriös med din grillning rekommenderar vi att du tittar på Kamado grillen här. En Kamado grill är en japansk typ av grill/ugn som har funnits i tusentals år. Kamado är en keramisk kolgrill som håller värmen länge. Den keramiska isoleringen gör att värmen hålls inne i grillen så man behöver inte använda så mycket kol. Detta är en stor fördel jämfört med traditionella kolgrillar!

Vilken grilltyp är du – gasol eller kol?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *