Sallad d’Indochine

Nyttig asiatisk laxsallad som även går att servera med ris i en skål. Snåla inte med sojan!
5 från 1 röst
lax-sallad-provamatkasse-se
Sallad d’Indochine
Förberedning
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total tid
30 minuter
 

Nyttig asiatisk laxsallad som även går att servera med ris i en skål. Enkelt att laga och alltid uppskattat både som huvudrätt och som förrätt. Snåla inte med sojan!

Portioner: 2 pers
Kalorier: 240 kcal
Ingredienser
  • 250 gram Sallatsblad
  • 1 styck Morot
  • 1 styck Avokado
  • 0.5 styck Mango
  • 200 gram Röda linser
  • 200 gram Laxfilé
  • 1 msk Sesamfrön
  • Byt
  • Citroner 100 g
  • 1 dl Majonnäs
  • 0.5 dl Crème fraiche
  • Pepparrot nyriven
  • 1 dl Soja japansk
  • 0.5 dl Sesamolja
  • 1 tsk Honung flytande
  • Ingefära färsk
  • Ingredienser du kanske inte behöver köpa
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • 1 krm Salt
Instruktioner
Chilimajo
  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, riven pepparrot, chilipeppar, paprikapulver och lite salt.
  2. Häll över i en gammal ketchupflaska eller liknande, för att kunna spritsa senare.
  3. Japansk sojasås med ingefära
  4. Blanda soja, sesamolja och honung i en dressingflaska.
  5. Riv ingefära och lägg i en tekopp kokhett vatten. Sila av och häll 20 ml av vätskan i såsen.
  6. Skaka flaskan innan servering.
Vid servering
  1. Lägg sallad på två tallrikar. Skala och strimla moroten och fördela. Tärna avokadon och mangon och placera ut, strö sedan linserna över.
  2. Skär bort eventuellt skinn och skär laxfilén i tunna ”sashimi-bitar" och lägg på salladsbasen.
  3. Ringla över den japanska sojasåsen. Spritsa chili-majon och strössla med sesamfrön samt servera med en citronklyfta var.

Receptanteckning

Handla enkelt alla ingredienser till det här receptet på mat.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *