Laxburgare med vildris, ärtor serverade med citrussås

GI står för glykemiskt index och är ett mått på hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit en kost som innehåller kolhydrater (ris, pasta, potatis, bröd, godis, glass etc.)

Om man har lite ont om tid eller vill prova något nytt, så har GI-boxen ett väldigt bra koncept.  Nu kan du beställa nyttiga färdiglagade rätter direkt hem till dörren.

Laxburgare med vildris, ärtor serverade med citrussås
Tillagning
5 minuter
 

Senast middagsrätten från GI-boxen.se.  Två saftiga laxfärsbiffar serverade med vildris, ärtor, edamamebönor och krispiga vaxbönor. Till det kommer en frisk citrussås.


Portioner: 2 pers
Kalorier: 407 kcal
Receptanteckning

GI-boxen innehåller färgstark mat tillagad med både hälsan och smaklökarna i åtanke. Varannan vecka kommer GI-boxen hem till dig med 20 rätter som räcker till både lunch och middag i två veckor (mån-fre). Läs mer om GI-boxen här.

GI står för glykemiskt index och är ett mått på hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit en kost som innehåller kolhydrater (ris, pasta, potatis, bröd, godis, glass etc.) För att du ska kunna mäta ett GI-värde måste det finnas kolhydrater i det du äter. Fett och protein har alltså inget GI-värde. Att äta en GI-kost går ut på att du äter måltider och mellanmål som inte får ditt blodsocker att åka berg-och dalbana, utan får ditt blodsocker att ligga på en jämn nivå.

Under de senaste 15 åren, har lågt GI kost associerats med minskad risk för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, metabolt syndrom, stroke, depression, kronisk njursjukdom, bildandet av gallsten, och cancer i bröst, kolon, prostata problem etc. Att ta del av dessa potentiella hälsofördelar kan vara så enkelt som att hålla sig till naturliga livsmedel som är antingen låga eller mycket låga i deras GI-värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *