Lakritsvåffla med hallongrädde från MatHem.se

Handla alla ingredienser enkelt på MatHem.se
Magiska lakritsvåfflor med hallongrädde
Tillagning
10 minuter
 

En härlig kombination av hallon och lakrits - magiskt som efterrätt eller mellanmål!

Portioner: 1 sats
Kalorier: 317 kcal
Ingredienser
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 1 msk Strösocker
  • 2 msk Lakritspulver
  • 100 g Mat & Bak Smör
  • 3.5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 4 dl Mellanmjölk
  • 2 dl Vispgrädde
  • 200 g Hallon Färska
Instruktioner
  1. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, lakritspulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.
  3. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.
  4. Servera med vispad grädde och blandat med hallon.
  5. Njut!!

Receptanteckning

Receptet kommer från:

Wellness
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Susanna Livijn Wexell


Magiska våfflor för alla oss som älskar lakrits i matlagning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *