Glasnudlar med sesamlax

Perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!

Proteinrika och glutenfria glasnudlar gjorda på mungbönsmjöl smakar fint i sällskap med lättstekt lax. Perfekt för dig som upptäckt dash-dieten! Forskning har visat att den så kallade Dash-dieten är oslagbar när det kommer till att sänka blodtrycket och reglera kolesterolet.

5 från 1 röst
glasnudelsallad-med-sesamlax
Glasnudlar med grön curry & sesamlax
Tillagning
30 minuter
 
Portioner: 4 pers
Kalorier: 280 kcal
Ingredienser
  • Glasnudlar med grön curry
  • 200 g glasnudlar
  • 1 zucchini grön eller gul
  • 1 pak choi asiatisk kålsort
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk grön currypasta
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • Sesampanerad lax
  • 500 g färsk lax i bit
  • 2 msk sesamfrön svarta och vita
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • Till garnering
  • färsk koriander
  • 0.5 röd chili
  • 1 dl groddar till exempel china rose
  • 4 klyftor lime eller citron
Instruktioner
  1. Glasnudlar med grön curry: Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
  2. Strimla zucchinin i en grönsakssvarv eller tunt på längden med en vass kniv.
  3. Strimla pak choi och lök.
  4. Fräs glasnudlar, zucchini, pak choi och lök i oljan.
  5. Blanda i den gröna currypastan och lätt-crème fraiche.
  6. Sesampanerad lax: Skär laxen i fyra bitar.
  7. Strö ut sesamfrön på ett fat. Vänd köttsidan på laxbiten i sesamfröna och stek i oljan med skinnsidan uppåt. Salta och peppra.
  8. Servering: Servera nudlarna med laxen.
  9. Garnera med koriander och skivad röd chili, groddar och lime eller citron.
Receptanteckning

Recept från Elisabeth Johansson

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *