Fylld zucchini med ricotta och basilikadoftande tomatsås

Nyttigt och gott!

Här kommer ett middagstips som är ett recept på fylld zucchini från Linas Matkasse. Visst du att Zucchinin innehåller 8 procent av det rekommenderade dagliga värdet av kalium. Enligt American Heart Association, kan kalium hjälpa till att kontrollera blodtrycket, eftersom det minskar de skadliga effekterna av salt.

Fylld zucchini med ricotta och basilikadoftande tomatsås
Förberedning
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total tid
30 minuter
 

Nyttig och exklusiv vegetarisk rätt från Linas Matkasse. 

Kalorier: 640 kcal
Ingredienser
  • Basilika
  • Ciabatta
  • Citron
  • Gul Lök
  • Kapris
  • Konserverade Körsbärstomater
  • Persilja
  • Potatis
  • Pumpafrön
  • Ricotta
  • Zucchini
  • Bakplåtspapper H
  • Gr önsaksbuljong H
  • Olivolja H
  • Salt H
  • Socker H
  • Svartpeppar H
  • Tomatpuré H
  • Vitlöksklyftor H
  • Energiinnehåll
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 2 zucchini på längden, gröp ur kärnorna och spara i en skål. Lägg halvorna i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och svartpeppar. Tillaga högst upp i ugnen 10-12 min.
  3. Finhacka 1 gul lök och fräs i lite olivolja i en stekgryta 3-4 min. Tillsätt 1 msk tomatpuré, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk socker, 1 burk konserverade körsbärstomater, 1 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong och 1 burk kapris (avrunnen). Låt puttra 10-15 min.
  4. Skär 900 g potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min, eller tills potatisen är klar.
  5. Ricottaröra: blanda de urgröpta zucchinikärnorna med 1 burk ricotta, 1 msk olivolja, 1 ask persilja, 1 vitlöksklyfta (pressad), finrivet skal av 1 citron och 3/4 tsk salt.
  6. Fyll ugnsbakad zucchini med ricottaröran. Strö över 1/2 påse pumpafrön och gratinera högst upp i ugnen 8-10 min.
  7. Skär tunna skivor av 1/2 ciabatta. Lägg på en plåt och rosta i ugn 3-4 min, eller tills de fått färg.
  8. Grovhacka 1 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Skär den använda citronen i klyftor.
  9. Servera ricottafylld zucchini med basilikadoftande tomatsås, rostad potatis och citronklyftor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *